Home / Articles / قرارات متأجلة من السنة للسنة

قرارات متأجلة من السنة للسنة

– هظبط نومي بقى و انام بدري و اصحى بدري علشان متأخرش على مواعيدي – هحوش فلوس – هروح الجيم و اخس و اظبط الفورمة قبل ما اسافر في الصيف – هسافر كل ما تيجي فرصة – هحوش فلوس علشان الجيم و علشان اسافر – هاخد كورسات تفيدني و هعلم نفسي أي حاجة جديدة – هحوش علشان اخد كورسات

– هزور أماكن جديدة و اتعرف على ناس جديدة – هنظم اكلي و منزلش من غير فطار، و هقلل بيبسي و اشرب ماية كتير – هفضي وقت لهواياتي و هقرا كتب كتير – هعرف مكان كل حاجاتي اللي مش لاقيها قبل ما ماما هي اللي تيجي و تجبهالي grin emoticon

***قرارات معظمهما بتتأجل من السنة للسنة.. كل ما تبدأ سنة جديدة بتخطط تاني وانت متحمس وشوية وتنسى أو تتلهي. بس لازم نفكرك بالأساس و هو انت، جواك انت لازم يتغير للأحسن و علشان ده يحصل زود دول كمان smile emoticon

– هقلل وقتي على السوشيال ميديا و هساعد باللي اقدر عليه ف شغل البيت – هواظب على الصلاة – هفكر في مستقبلي و انسى اللي فات و أفكر كويس قبل ما اخد اي قرارات – مش هبقى سلبي! هواجه و أحل مشاكلي بنفسي – هحاول أبقى مصدر سعادة لأي حد أعرفه أو معرفهوش – مش هكسل اقدم مساعدة لحد و هفرح كل يوم حد بابتسامة أو دعوة أو كلمة شكر أو هدية – مش هكابر لما اغلط هعتذر و أحاول أصلح غلطي

– و أخيرا اكتب كل اللي ناوي تحققه السنة دي في notebook و كل ما تنجز حاجة اعمل صح جنبها.. هتحس بحماس وانتصار صغير كدة،، و على آخر السنة تكون مشطب كل ده.

مأجل إيه تاني ؟!

Check Also

من علماء المسلمين – الجزء الأول

بقلم/ أحمد أمين   ابن سينا …عُرف بالشيخ الرئيس ..ولقبه الغربيون بأمير الأطباء. ابن سينا ...

One comment

  1. to do list الطريقة دى من أجمل الادوات اللى بتساعدنا على إنجاز المهام وتحقيق الافكار. عن نفسى فرقت معايا كتير بعد كورس كنت أخدته عن time management.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *